Klubbens ordförande: "Man blir förbannad"

"Man blir ledsen och förbannad", säger BK Derbys ordförande Jonas Lundberg om den anlagda branden i föreningens klubbstuga.

BK Derbys ordförande Jonas Lundberg hoppas att den brandskadade byggnaden kan fixas till vårsäsongen.

BK Derbys ordförande Jonas Lundberg hoppas att den brandskadade byggnaden kan fixas till vårsäsongen.

Foto: Åke Alvin, Privat

Linköpings kommun2019-10-02 10:05

Jonas Lundberg blev väckt klockan 5 på onsdagsmorgonen. Det var räddningstjänsten som ringde för att berätta att det brann i klubbstugan vid Karlbergsplanen, nära Garnisonsrondellen. Jonas åkte dit för att se förödelsen.

– Det var en overklig känsla. Man blir ledsen och förbannad, räddningstjänsten berättade ju att branden var anlagd, säger han.

BK Derby har sitt kansli vid Grenadjärvallen några hundra meter från brandplatsen. I takt med att ungdomsverksamheten växte blev föreningen för några år sedan trångbodd och tog då över även Karlbergsområdet efter IF Karle. I arrendet ingick den nu eldhärjade Karlbergsstugan.

– Vi använder den som samlingslokal för lagen och som möteslokal för föreningen. Omklädningsrummen, duscharna, bastun och ett förråd har förstörts i branden. Om det är något mer som är skadat vet jag ännu inte, berättar Jonas Lundberg.

Det är Linköpings kommun som äger byggnaden, men Derby har investerat en del pengar i den. Bland annat har föreningen byggt en veranda, som nu skadats i branden.

– Det är lite tur i oturen att säsongen nästan är slut. Förhoppningsvis kan vi hitta en bra lösning tillsammans med kommunen så att byggnaden blir fixad tills vårsäsongen drar igång i april–maj, säger Jonas.

Karlbergsstugan ligger bara ett par stenkast från militärens gamla skidförråd, som förstördes för en dryg vecka sedan i en brand. Den misstänks vara anlagd, liksom en rad andra bränder i Linköping den senaste tiden.

Karta: Karlbergsplan
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!