LÄS MER: Åkte ur – men blir kvar i SSL

LÄS MER: Kritisk mot klubben: "Finns stora orättvisor"

LÄS MER: Lagkaptenen ser ut att lämna Libk

– Det är många klubbar som satsar hårt, så det blir en riktigt tuff serie. Men jag hoppas att vi ska vara med i de övre regionerna, säger Erik Rosén, damansvarig i Linköping IBK.

Efter degraderingen från högsta serien har förstås en hel del spelare lämnat. Senast i raden: backduon Frida Lundberg och Amanda Boström, som båda spelar i Sirius kommande säsong. Sedan tidigare är Hanna Garman och Julia Sidklev-Persson klara för Västerås. Maja Liljeroth flyttar till gotländska Endre och Lisa Haglund till Skoghall.

Däremot har exempelvis lagkaptenen och landslagsforwarden Anna Wiman, som varit tydlig med att hon vill spela vidare i SSL, ännu inte gjort klart med någon ny klubb.

– Vi får se vad som händer där. Hon har inte lämnat oss än, säger Erik Rosén.

Trots många tunga tapp räknar han med att få ihop ett lag som klarar sig bra i allsvenskan.

– Man kan väl säga att det ser ut ungefär som vi hade förväntat oss när du åker ur en serie. Det känns ändå som att ganska många blir kvar, säger Rosén.

Tanken är nu att SSL-laget tillsammans med allsvenska U-laget från i fjol tillsammans bildar ett lag i näst högsta serien kommande säsong. I Libk U, som ska spela i division 1, fylls det sedan på med damjuniorer och spelare från de egna ungdomsleden.

– Tittar du på allsvenska laget tror vi att det kan bli en bra mix och kombination av SSL-rutin och yngre tjejer som får växa in i det och lära vad som krävs. Hur tränar och hur spelar man på den här nivån, säger Erik Rosén.

Klart är att Libk, liksom IBK Linköping, hamnar i den västra allsvenska gruppen.