LÄS MER: Han har haft det tufft

Fram till sommaren är det Henrik Jensen, 33 år, som leder laget, tillsammans med LFC:s spelarlegendar Charlotte Rohlin.

Plus assisterande tränaren Joel Bäckström och målvaktstränaren Fredrik Wiklund som båda är kvar i ledargänget sedan tidigare, vilket de två nya tränarna är noga att poängtera. Nu är det ett lagarbete som tagit vid efter att Marcus Walfridson slutat.

– Jag vill hjälpa klubben i en svår situation och det här ska vi göra tillsammans. Vi ska göra det bästa av det, säger Henrik Jensen.

– Spelarna besitter jättemycket kunskap själva. Vi kan bara försöka ge så mycket energi som möjligt till dem, så att de vågar öppna upp sig, säger Charlotte Rohlin.

LÄS MER:"Fel för det här laget i det här läget"

När det nu blev som det blev och inte fungerade med Marcus Walfridson, så är det många som vill hjälpa till för att få det regerande mästarlaget i gång igen. Exempelvis har bollplanket Niklas Egnell ryckt in under helgens två pass för att göra övergången smidig. Men efter det ska han fortsätta vara just rådgivare på avstånd och fokusera på sin roll i förbundet.

Artikelbild

| De nya tränarna Charlotte Rohlin och Henrik Jensen är laddade för att hjälpa LFC ur den svåra situationen i tabellen och efter tränarbytet.

Spelarna är också fokuserade framåt, på nästa match, och försöker att inte fundera så mycket på det som varit.

– Det gäller att få ihop gruppen nu. Ny match i morgon, säger Emma Lennartsson inför Göteborgsmatchen hemma.

Artikelbild

| Henrik Jensen och Charlotte Rohlin diskuterar under träningen på Linköping arena, hur LFC nu ska träna och spela.

Göteborg har Christen Press, måldrottning av rang, och är en svår motståndare.

– Vi ska spela ett aggressivt försvarsspel, och vi ska ha bollen mer än motståndaren. Mer delaktighet är nyckeln. Vi ska försvara som ett lag och anfalla som ett lag, säger Henrik Jensen.

Som sambo med lagkaptenen Janni Arnth är det inget obekant lag som Jensen kommer till, det är inga främlingar på något vis.

Det är det förstås inte heller för Charlotte Rohlin som sedan hon lade av som spelare 2015 jobbat på marknadssidan för LFC och jobbat som skolinstruktör i fotboll. Rohlin har också varit med och gett ut fem böcker om flickfotboll och nu får hon vara med om en story från verkligheten hon inte upplevt tidigare i damfotbollen. Ett tränarbyte mitt under brinnande säsong är sällsynt.

– Vi ska alla göra vårt yttersta för att bidra nu och hjälpa klubben, säger Charlotte Rohlin.

Vi direktsänder alla matcher med Linköping FC i damallsvenskan på corren.se och klackspark.com. Sändingen på måndagskvällen startar 18.20.