Ella Degerstedt ser dock tillbaka på två år med LFC:s F19-lag med positiva ögon. Till LFC kom hon som 14-åring och fick kämpa sig till en startplats i laget, vilket utvecklat henne som spelare. Men inför den kommande säsongen insjuknade lagets nya huvudtränare, vilket gjorde att rekryteringen av nya spelare blev lidande.

– Vår assisterande tränare blev helt ensam och det blev lite av en andrahandsrekrytering. Truppen blev inte lika stark som den har varit åren innan. Det gjorde att man förstod att det inte skulle bli så bra som man hade hoppats på, säger Ella Degerstedt om situationen.

Läs mer:Föräldrarna rasar efter nedläggning

Artikelbild

Ingen i laget hade blivit informerad om läget innan nedläggningen var ett faktum.

– Beslutet kom väldigt chockartat. Under onsdagen, samma dag som vi fick reda på att laget lades ner, kom någon fram till en av tjejerna i skolan och sa att vi var utdragna ur serien. Det hade vi ingen aning om, säger Ella Degerstedt.

För henne har dock situationen löst sig smidigt och snabbt. Eftersom hon bor och pluggar i Norrköping blev det naturligt att vända sig till division 1-laget IFK Norrköping, där hon också erbjöds en plats i truppen.

– Det är många som är oroliga över att inte få en plats i till exempel IFK:s trupp eftersom den i princip är full. När beslutet kom så sent är det inte bara att gå till en klubb och säga: ”hej, här vill jag spela”. Jag är väldigt tacksam över att IFK tagit emot mig nu. Jag hade redan funderat lite på IFK när jag förstod att F19-truppen inte skulle bli lika stark som tidigare år.

Däremot kan andra spelare i laget få det betydligt jobbigare att hitta nya klubbar.

– Jag och mina närmsta i laget har pratat om nedläggningen och sagt att det såklart är extra tråkigt för de som har flyttat till Linköping för att spela. Det är jättetråkigt att det blivit som det blivit.

Vad tycker du LFC borde göra nu när det gäller F19 och spelarutveckling?

– De pratade ju om att de kanske ville försöka starta upp ett F19-lag till nästa säsong. Om det händer hoppas jag LFC lägger ner lite mer tid på det. Det bästa vore om man rekryterade från hela landet och tog in spelare som har rätt kapacitet för att kunna ta klivet upp till A-laget, så att det är en hög nivå på verksamheten. Det vore även bra om det fanns ett lag i elitettan i regionen så att alla steg finns att ta i närområdet.