LÄS MER: Misstag fällde LFC i Växjö

På onsdag spelar Sverige mot Schweiz i första matchen i Algarve cup. På måndagskvällen genomfördes första träningen på portugisk mark och utöver Nilla Fischer, ännu inte på plats, fanns alla med som planerat.

– Vi spelar två matcher onsdag och fredag, så vi kommer spela väldigt många spelare. Det är väldigt tätt, säger förbundskapten Peter Gerhardsson till TT.

En kvartett från LFC finns med i svensktruppen till klassiska försäsongsturneringen och ligger förstås också bra till för att få en biljett till mästerskapssommaren på fransk mark.

Men ytterligare fyra Linköpingsspelare – med nyförvärvet Nilla Fischer, som ansluter i sommar, inräknad – kan bli aktuella för att spela VM.

Vi har kollat på möjligheterna och. . . ja, så här ser det ut spelare för spelare:

Nilla Fischer

När hon flyttar ”hem” till Linköping i sommar gör hon det efter att ha spelat ännu ett stort mästerskap. Är du lagkapten i världens kanske bästa lag har du så klart en gjuten plats i Blågult.

VM-chans: Given.

Kosovare Asllani

Med Peter Gerhardsson på bänken i stället för Pia Sundhage har Asllani fått en mer central och betydligt större roll. Känns självklar som offensiv motor och en av tre i blågula frontlinjen.

VM-chans: Given.

Stina Blackstenius

Hemflytten från Montpellier ökar möjligheterna för Vadstenatjejen att hitta tillbaka till formen. Löpstark och har så här långt tydligt varit Gerhardssons förstaval som anfallsspets.

VM-chans: Given.

Lina Hurtig

Skador har krossat hennes mästerskapsdrömmar tidigare, men håller hon sig bara frisk (det är inte så bara) ska mycket till för att inte Hurtig, användbar på flera positioner, tar en plats.

VM-chans: Mycket stor.

Mimmi Larsson

I Linköping är tanken att nyförvärvet ska spela tillsammans med ovannämnda Blackstenius, men i landslaget slåss de om samma position. Larsson ligger bra till för en plats i truppen.

VM-chans: Stor.

Anna Oscarsson

Ska ytterligare en högerback med för att täcka upp bakom Hanna Glas står det mellan Oscarsson och Jessica Samuelsson. Nu är båda skadade och har missat första samlingarna. En mycket stark vår krävs.

VM-chans: Den finns.

Filippa Angeldahl

Fick hoppa i truppen vid samlingen i Sydafrika och är en av dem som finns med i kaptenens bok. Men för en VM-plats krävs hysterisk vårform eller många mittfältsskador i övrigt.

VM-chans: Liten.

Frida Maanum

Fått en tuff start på säsongen med skada som hållit henne borta från spel. Men nu spelklar och med Norge till La Manga. Frisk har talangen absolut en plats i Martin Sjögrens landslag.

VM-chans: Mycket stor.