LÄS OCKSÅ: LFC-målvakten gravid – de kan ersätta henne

– Jag är såklart jätteglad att det är av den här anledningen jag ska vara borta och att det inte är någon skada som håller mig borta. Det finns egentligen inte mycket mer att säga än att jag är glad men att jag självklart kommer att sakna fotbollen, säger Hilda Carlén.

Hon har själv vetat om graviditeten i en månad, men har inte velat berätta nyheten förrän nu.

Artikelbild

– Jag har inte velat säga någonting eftersom det varit väldigt tidigt och egentligen fortfarande är det. Det är klart att jag har varit orolig över hur laget ska reagera, men den här gången har jag valt att bara tänka på mig själv och skitit i vad andra tycker. Det är egentligen inte riktigt likt mig då jag brukar tänka mig för innan jag gör någonting. Men den här gången har jag valt att vara väldigt egoistisk, säger hon bestämt.

Såklart fanns det en oro över hur laget skulle ta emot beslutet. Men under onsdagen berättade hon för truppen – som tog emot nyheten bra.

– Jag hade aldrig kunnat tro att alla skulle reagera så fint. När jag berättade för laget i går hade vi en väldigt fin stund i omklädningsrummet där vissa grät glädjetårar för min skull. Det var verkligen ett bra mottagande av nyheten. Det hade jag aldrig kunnat tänka mig. Det är jag såklart glad över.

Var detta planerat?

– Det var absolut inte planerat. Vi har använt oss av preventivmedel och varit väldigt noga med det, men ändå har det lyckats ta sig. Vi har sagt att vi vill ha barn men att det inte varit läge nu eftersom jag är mitt uppe i min karriär. Men det är klart att när detta har kommit till oss tar vi emot det med öppna armar, säger Carlén och fortsätter:

– Det är klart att folk ifrågasätter det, men den reaktionen har jag varit beredd på. I och med att jag inte har planerat det här kan jag inte göra någonting åt det. Det är emot mina principer att ta bort någonting som jag faktiskt kan ta hand om och vill ha.

På grund av säkerhetsrisken kommer hon att spela två matcher till med LFC innan hon kommer att flytta hem till Malmö där pojkvännen bor.

– Du kan bara spela fotboll upp till en viss vecka och sedan är det ju en fara. Det är därför jag har två matcher kvar och då har vi även lite marginal. Min pojkvän är i Malmö så vi har haft ett distansförhållande i fem år nu. Det ska självklart bli skönt att komma hem – men det var inget jag hade räknat med. Det blev bara en bonus.

Har du någon plan på att komma tillbaka till fotbollen?

– Allt fokus ligger på att jag ska må bra och att kroppen ska må bra. Sedan är det klart att jag har i tanken att jag vill tillbaka. Men det är ingenting som jag vill stressa fram utan det får vi se sedan. Målet är såklart att man ska tillbaka. Samtidigt vet man aldrig hur kroppen reagerar på en sådan här grej.