LÄS MER: Nobbar storklubbarna – och stannar i LFC

LÄS MER: Öppnar för stjärnans återkomst till LFC

När säsongen började var det drömmar om ett nytt SM-guld och framgångar i Champions League som var målet för LFC. Att komma till åttondelsfinal i Champions League och åka ut mot PSG är inte fy skam. Men chanserna till SM-guld försvann snabbt under säsongen – sida sida med flera tränarbyten.

Artikelbild

| Anna Oscarsson.

– Vi landade i det lite nu mot slutet... när SM-guldet var kört. Då förstod man hur läget var. Det är klart att det inte är optimalt att ha fyra tränare på ett år, om man räknar med Kim (Björkegren) som vi hade för ett år sedan. Det säger sig självt att det inte går när de har olika idéer och spelsätt. Vi har inte riktigt haft någon lugn och ro. Det är först nu efter sommaren när Olof (Unogård) kommit hit som vi bara har kunnat fokusera på fotbollen, säger Anna Oscarsson och fortsätter:

– Nu är man bara jävligt taggad på 2019.

LFC-backen har efter förutsättningarna gjort en bra säsong. Därför har hon bland annat varit med i landslaget under årets VM-kvalmatcher. I nästa landskamp, som spelas mot England den 11 november, är hon dock inte uttagen. Hon är inte heller helt nöjd med sin egen prestation 2018.

– Ska jag vara helt ärlig så har läget påverkat mig personligen i perioder – framför allt i våras. Då påverkade det min prestation. Det är först nu senare under hösten som jag känner att jag börjat komma upp på den nivån jag vill och vet att jag kan ligga på. När vi hade en tränare som inte passade mig, eller oss, var det hämmande och gjorde att jag inte fick ut maximalt av mig själv.

Artikelbild

| Anna Oscarsson.

– Det har nästan hänt någonting hela tiden. Därför har det varit skönt nu på slutet när man bara kunnat fokusera på att prestera en så bra fotboll som möjligt.

Och nu får ni även en hel försäsong på er att bygga upp något bra.

Artikelbild

–  Ja, vår försäsong i år började först när Henrik (Jensen) kom in. Vi missade den lite kan man säga, säger Oscarsson och skrattar till.

Hon fortsätter:

– Det var inte mycket som stämde där i början... men det är bara att blicka framåt och inte tycka synd om sig själv.