LÄS MER: LFC sparkar tränaren: "Laget saknar energi"

LÄS MER: Asllani: "Han har haft det tufft"

LÄS MER: "Ibland i livet blir det inte rätt"

 

På tisdagsförmiddagen blev det officiellt: Olof Unogård, den förra Hammarbytränaren, tar över regerande mästarlaget i Damallsvenskan.

"Vi har lagt stort fokus på personliga egenskaper, ledarskapet och att få en tränare som vill fortsätta utvecklingen av våra spelare, på det sätt som kännetecknar LFC. Olof Unogård har allt detta och vi ser fram emot att se honom ta laget vidare in i en mycket spännande och viktig höst", säger ordförande Christer Mård till klubbens hemsida.

"Jag är oerhört hedrad och glad över att LFC:s val föll på mig. Det är förstås en speciell situation att bli den tredje tränaren på tre månader, så fokus inledningsvis blir att försöka haka i det Henrik Jensen lyckats så väldigt bra med. Nu går laget att känna igen och det är mycket i spelet som pekar åt rätt håll", säger Olof Unogård där.

Han fick i februarti sparken både som tränare och sportchef av allsvenska konkurrenten Hammarby för att "överskrivit sina befogenheter vad beträffar spelarbudgeten". Han förde upp laget till allsvenskan för två år sedan och där "Bajen" blev ett mittenlag 2017.

LÄS MER: "Jag vill hjälpa klubben i ett svårt läge"

Någon stor överraskning att just han tar över efter Henrik Jensen (som ersatte Marcus Walfridson efter den skrala inledningen på allsvenskan) är det inte. Så här skrev Correns Per Bergsten i samband med 3–3-mötet i Eskilstuna i söndags:

"Säg så här: jag skulle bli förvånad om jag inte under semestern får veta att det är Olof Unogård som tar över. Han har varit arbetslös efter uppbrottet från Hammarby, men jag hör från olika håll att ansetts göra ett vasst jobb med knappa resurser och var uppskattad av spelarna."

LÄS MER: Krönika: En actionrulle i Eskilstuna

Så blir det alltså.

Det är också klart att före backstjärnan Charlotte Rohlin fortsätter som assisterande tränare i laget som just nu är femma i tabellen, sex poäng bakom serieledande Piteå. Hon gick också in när det var mest turbulent under våren.

"Charlotte Rohlin är en bärare av LFC:s historia och filosofi och en mycket omtyckt tränare av spelarna, så vi är oerhört glada för att hon stannar. Med den här uppställningen i ledartruppen känns det mycket bra inför höstsäsongen", säger Christer Mård till LFC:s hemsida.

Unogård:

"Jag ser fram emot att tillsammans med spelarna och övriga ledare, ta oss an en intensiv höst med många matcher, där de självklara målen blir att placera oss så högt vi kan i Damallsvenskan samt avancera i både Champions League och Svenska Cupen."