LÄS MER: "Kunde inte varit sämre"

LÄS MER: BETYGEN: Så var LHC-spelarna

LÄS MER: Little avgjorde galen match

Artikelbild

Om man googlar på "mardrömsstart" i framtiden lär LHC:s start i matchen mot Örebro komma upp som toppresultat. Enligt LHC:s assisterande tränare Johan Åkerman var deras gameplan att komma ut med mycket energi och äga mycket puck, men istället var det 0–3 i baken efter tio spelade minuter.

På isen syntes ett försvarsspel utan någon vidare timing och det gick inte att ta miste på att det finns ett stort hål på backsidan just nu. Mattias Bäckman offensiva spel och puckskicklighet samt Almen Bibics tuffa spel med att rensa undan motståndare framför mål saknas.

Samtidigt finns det en back som är något utöver det vanliga som måste hålla sig borta från frånvarolistan för att LHC ska kunna ta en topplacering och även ta sig vidare i ett slutspel längre fram. Det är "trumvirvel": Lukas Bengtsson!

Om det är någon värvning som varit en dröm så är det han. Utan tvekan är han en av ligans bästa backar och tillsammans med Anton Karlsson har de blivit en giftig duo både offensivt och defensivt. Just nu ryktas Karlsson till HV71, men om den duon kan hållas intakt även till nästa säsong vore det en bra lösning. Där finns det dock ett "problem". Eftersom Bengtsson spelat så pass bra lär ögonen från Nordamerika nåla fast blicken i honom. Det finns kanske en liten chans att han vill stanna i LHC när han nu mår bra och har hittat ett lugn igen efter sina sjukdomsproblem. Det är dock ett önsketänkande från min sida. I slutändan brukar det ändå vara pengarna som styr.

Men trots hans stjärnglans fyller han inte upp hålet själv när Bäckman och Almen är borta. Därför måste det in förstärkning i form av en bra tvåvägsback som i alla fall kan fylla ut Bäckmans kostym. Jag brukar annars vara positiv till att lyfta upp juniorer och tycker att Simon Lundmark har gjort det bra, men jag måste vika mig i det här fallet och säga att det krävs backar högre upp i hierarkin för att LHC:s spel ska lyfta.

Trots allt blev det ändå en supervändning och två poäng. Det kunde lika gärna ha blivit noll. Det får de ta med sig.