LÄS OCKSÅ: Klart: Poängkungen lämnar Libk

– Vi har gett honom ett förslag, säger Linköpings tränare Johan Astbrant till Sportexpressen.

Palméns förra klubb Falun, som Libk förlorade mot i SM-semifinalen, har redan visat intresse. Men även Libk ska vara med i diskussionen när den 24-årige centern nu ser ut att röra på sig efter en säsong i nykomlingen Örebro.

– Falun har kontaktat mig men det finns redan en väldigt stor och stark trupp. Som center kan jag inte säga att konkurrensen har blivit sämre. Jag tycker om Falun. Jag har ingenting dåligt att säga om laget. Men det finns andra alternativ som är hetare, sa Palmén enligt Sportexpressen till Dalarnas tidningar på tisdagen.

Ett av de alternativen är Linköping IBK, som alltså kan snuva en av sina största konkurrenter på centern. Tränaren Johan Astbrant bekräftar det stora intresset:

– Vi är alltid intresserade av bra spelare och Palmén är en av spelarna vi pratar med. Men många är intresserade av honom, säger Astbrant till Sportexpressen.

– Han är fantastisk på att dyrka upp låga försvar och vi hade problem med det mot Falun. Han har varit med och vunnit och vi hoppas att vi kan hjälpa honom att ta sista steget och etablera sig i landslaget. Så vi ser gärna honom hos oss.

Simon Palmén svarade den gångna säsongen för 47 poäng (21 mål och 26 assist) på 29 matcher.