LÄS MER: Libk anmäler sig till SSL

LÄS MER: Libk säger ja till nya ligan

LÄS MER: Klart: Utbrytarliga efter konflikten

Linköping innebandy anmälde sitt herrlag till nästa säsongs SSL i fredags, men fick på måndagen klart för sig att Svenska innebandyförbundet inte godkänt anmälan.

– Vi ser oss som utkastade, säger Libks sportchef Johan Fredriksson.

Alla anmälde sig i fredags, men ett 20-tal av SSL-föreningarna, inklusive Libk, anmälde sig med förbehållet att det måste finnas ett avtal om tv-rättigheter och reklam.

Det betyder att bara fem damklubbar och tre herrklubbar på måndagen fått sin serieanmälan godkänd. Samtidigt har Svenska innebandyförbundet avslutat förhandlingen med klubbarna och går nu vidare med att bygga nästa säsongs SSL på de som godkänts, plus övriga förbundsföreningar.

Konflikten är därmed i full gång igen mellan förbundet och de klubbar som tidigare bildat utbrytarligan PFL.

– Beklagligt. Konflikten handlar om reklam och då är det onödigt att skapa fler konflikter, som om hur man anmäler sig, tycker Johan Fredriksson.

Innebandyförbundet och Föreningen för Svenska Superligan står alltså fortfarande långt ifrån varandra i frågan om de kommersiella rättigheterna.

– Det är en katastrof för sporten, säger FSSL:s chefsförhandlare Anders Murman till SVT Sport.

– Det är en tragedi, säger Krister Azelius, styrelseledamot i innebandyförbundet, till SVT.

Godkända anmälningar till SSL 19/20, dam: Iksu, Kais Mora IF, Västerås Rönnby IBK, Endre IF, IBK Göteborg. Herr: Lindås Rasta IBK, FC Helsingborg, Växjö IBK.

Föreningen SSL planerar en presskonferens i samband med Linköpings match mot Storvreta på tisdagen.