LÄS MER: Han förlänger med Libk


Tung förlust i SM-semifinalen mot Falun – men Libk har gjort en överraskande stark säsong och många har varit bra. Inte minst landslagsfowarden Gustav Fritzell, som i grundserien svarade för 59 poäng och är en av fem kandidater till att bli årets spelare på herrsidan. Nu går kontraktet ut och Libk vill förstås förlänga – samtidigt som många andra klubbar är sugna på hans namnteckning. 24-årige Fritzell är ett jagat byte, men säger att han inte tänkt så mycket framtid under slutspelet.

– Nej, jag har lagt det på is under senaste veckorna. Vi får ta upp den processen nu och så får vi se vart det slutar, säger han.

Antar att du ändå pratat någon framtid med Libk?

– Ja, det är inte så att vi börjar på noll. Lite har vi pratat, det har vi gjort.

Och?

– Jag hoppas att det ska klarna ganska snabbt.

Jag får en känsla av att det lutar åt att du stannar.

– Nja, just nu vet jag ärligt talat inte.

Det har tidigare uppgetts att det är ”50–50” om stjärnan blir kvar. För Libk – som så sent som för några dagar sedan presenterade Pixbos skyttekung Max Wahlgren – är han naturligtvis en nyckelspelare inför nästa säsong. Direkt efter förlustmatchen mot Falun (2–12) avslöjade landslagsmeriterade backen Joel Dagman att han lämnar och flyttar hem till Småland.

LÄS MER: Skyttekungen klar för Libk

Gustav Fritzell tog förlusten hårt och ville inte prata alls i onsdags kväll. Dagen efter var han fortsatt besviken, men ändå samlad.

– Seriespelet och kvartsfinalen gjorde vi bra, men i semifinalserien blev det en väldigt dålig avslutning både för mig och laget. I stället för att växla upp så växlade vi ned när det skulle avgöras. Det håller inte, säger Fritzell.

Och fortsätter:

– Det var verkligen en frustrerande match att spela och det gjorde det ännu värre. Vi hade våra chanser att komma tillbaka, men tog dem inte. Till slut kände man sig nästan hjälplös och blev bara argare och argare. Usch.


LÄS MER: Värvningen kan öppna för fler stjärnor

I nästa vecka är det kallat till möte för att avsluta och lägga upp de närmaste planerna för Libk. Veckan därefter väntar landslagsspel för Gustav Fritzell och stjärnskottet Oskar Hovlund.

– Det blir att hålla igång med lättare träning fram till dess, säger 24-åringen.