LÄS MER: Klart: Utbrytarliga efter konflikten

LÄS MER: Beskedet: Libk säger ja till nya ligan

LÄS MER: Krönika: "Två parter som måste ha varandra"

Trots att spelarna kommer stängas ute från landslagsspel är dialogen mellan spelarna och ledningen i Libk i stort sett obefintlig, menar han.

– Det är många frågetecken med den nya ligan. Allt från kontrakt, licenser och landslagsspel till domare. Vi är inte nöjda med domarna i nuläget och då är det de bästa i världen vi har i SSL. Det finns många problem som jag ser det, säger Simon Palmén efter förlustmatchen mot Höllviken.

Just nu pågår en konflikt mellan förbundet och elitklubbarnas förening och i dagarna stod det klart att en ny utbrytarliga vid namn Premier floorball league kommer bildas. Innebandykonflikten, som den kallas, är inget som påverkar och ta energi av spelarna eftersom de inte vet speciellt mycket om vad som kommer ske.

– Vi spelare vet inte så mycket om innebandykonflikten. Vi har inte haft någon dialog med ledningen utan bara fått lite information om att det jobbas för en ny liga, mer än så vet vi inte riktigt. Jag tror inte spelarna har så mycket att säga till om i den saken så det är inget som påverkar oss. Sen är det klart att det pratas i laget.

Hur tänker du kring att ni spelare inte kommer få representera era landslag?

– Vi vet inte om vi kommer få spela i landslaget, de har sagt att det inte kommer vara så men de har ändrat sig förut. Jag är en av de i laget som gärna vill spela landslagsspel så det är klart att jag blir påverkad. Jag har svårt att se att förbundskaptener och landslagsledning kommer tycka att det är jättekul att ta ut en trupp utan de bästa spelarna.