LÄS MER: Carlén: "Klart att jag varit orolig"

LÄS MER: Här är möjliga ersättare i LFC

Det är kanadensiska målvakten Stephanie Labbé, med 51 landskamper och ett OS-brons på meritlistan, som förstärker mästarna i jakten på det tredje raka SM-guldet. Precis som Sporten avslöjade för en månad sedan.

Hon ansluter till LFC i slutet av juli och värvningen sker förstås med tanke på att klubbens landslagsmålvakt Hilda Carlén i våras klev av när hon blev gravid. Matilda Haglund, 21, har dock gjort en stark vårsäsong.

"Vi får in en mycket värdig ersättare till Hilda Carlén, och nu har vi två riktigt bra målvakter i LFC. Det blir en spännande konkurrenssituation under hösten", säger tillträdande tränaren Olof Unogård till LFC:s FB-sida.

31-åriga Labbé är ett bekant namn även i allsvenskan, har spelat både i Piteå IF 2009-2011 och i KIF Örebro 2012-2014.

"Jag är stolt över att vara med i LFC och att ta med min erfarenhet och ledarskap till truppen. Jag började min professionella karriär i Sverige för nio år sedan, och jag är så glad att komma tillbaka till ett land som alltid har haft en speciell plats i mitt hjärta", säger hon till LFC.

Klubben skriver att man får en målvakt som är reaktionsstark och bra i sitt offensiva spel. Hon har en bra karaktär och kommer stötta gruppen och bidra till en bra träningsmiljö.

"Jag har stora mål för mig och den här klubben och jag vill med min taktiska excellens och kvalitet vara med och driva oss mot toppen. Jag kan inte vänta med att komma in i klubben, samhället och återvända till att träna min svenska", säger Labbé vidare till klubben.