LÄS MER: Klart: Fritzell lämnar Libk

LÄS MER: Libk på väg att värva ny stjärna

LÄS MER: Skyttekungen förstärker Libk

LÄS MER: Säsongen över för Libk

Det var Expressen som först uppgav att SM-finalisten Falun blir nästa klubbadress för landslagsmeriterade Eric Björk – och sent på tisdagskvällen kom den officiella bekräftelsen att han efter fem år lämnar Linköping.

– Det känns fantastiskt roligt att få komma hem igen och när chansen dök upp så blev valet ganska enkelt till slut. Jag vill fortsätta utvecklas som spelare och vinna titlar med laget och då finns det inget bättre ställe att vara på än i Falun, säger 29-åringen i ett pressmeddelande.

Eric Björk har tidigare spelat i Falun – och vunnit SM-guld med klubben 2013. Efter det hamnade han i Schweiz och sedan i Linköping. Under den senaste säsongen svarade han för starka 31 poäng.

Kontraktet med Libk gick ut efter semifinalförlusten mot just Falun och sedan dess har hans framtid varit osäker. Utöver Libk och Falun har enligt uppgift främst Jönköping funnits med i bilden.

Sedan tidigare har Linköpingslaget tappat landslagsduon Gustav Fritzell (Pixbo) och Joel Dagman (Mullsjö), men samtidigt värvat Max Wahlgren från Pixbo och har Simon Palmén från Örebro på ingång.

Ovannämnde Dagman presenterades på tisdagen som klar för Mullsjö.

– Mullsjö är ett lag som utvecklats mycket och ska slåss om SM-guldet, det vill jag vara med och göra. Det finns alla möjligheter, säger han till klubbens webbplats.